zaterdag 24 september 2011

Engelse kippastei

Dit recept komt uit Jamie Oliver's 30 minute meals, dus het is super easy en snel klaar! Zoals de titel al zegt vind ik dit een Engelse kippastei dankzij de robuuste smaken (vooral dankzij de mosterd en champignons), extra lekker als comfort-food op een regenachtige dag. Je kan gemakkelijk het eens meer 'culinair' maken door de champignons te vervangen door verschillende paddestoelen. Bij de Albert Heijn en de Jumbo hebben ze bakjes met allerlei soorten, erg lekker in deze pastei!

Het recept van Jamie maakt 1 grote ovenschaal, maar ik heb het aangepast naar 4 kleine 1persoons-schaaltjes. Qua smaak maakt het weinig uit, maar ik vind 1persoons-schaaltjes handiger(omdat je nu kleine bladerdeeg vierkantjes kan gebruiken) en het ziet er leuker uit. Verder heb ik er zelf alleen sla bij geserveerd, maar het is ook erg lekker met een pureetje van wortel of erwten met wat munt.
Dit recept is voor 4 personen.

Engelse kippastei
4 personen

4 kipfilets
klontje boter
2 rode uien of 4 lente-uitjes
150 gr paddestoelen/champignons
1,5 el bloem
2 volle el mosterd
1,5 el creme fraiche
3 dl kippenbouillon
paar takjes tijm
1/3 bol nootmuskaat, geraspt
4 vierkantjes bladerdeeg (diepvries, AH)
1 ei (kan ook met melk)

Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht 180C). Snijdt de kip in 1cm reepjes. Doe wat olijfolie met een klontje boter in een grote pan. Doe de reepjes kip erbij en bak ze zo'n 3 minuten. Snijdt ondertussen de champignons en bosui in plakjes (of gebruik de keukenmachine). Roer ze met de bloem door de kip. Voeg dan  de mosterd, creme fraiche en kippenbouillon toe en roer goed door. Pluk de tijmblaadjes van de steel en roer die samen met de nootmuskaat en wat zout en peper toe. Laat het mengsel even doorpruttelen. Haal dan de pan van het vuur en verdeel het kipmengsel over 4 ovenschaaltjes. Rol de bladerdeeg zo uit dat het net wat groter is dan de ovenschaaltjes. Leg de bladerdeeg dan op de schaaltjes. Je kan het wat inkerven met een scherp mesje voor een mooi effect. Zet de schaaltjes zo'n 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten