woensdag 21 september 2011

Saltimbocca met cherrytomatensaus

Heerlijk gerecht dat je makkelijk voor 2 of 4 personen maakt. Het is echt in 10 minuten klaar en lekker met verse pasta (zuigt de saus goed op). Dit is een van mijn favoriete recepten, dus start met koken! (recept voor 4 personen)

Saltimbocca met cherrytomatensaus
4 personen
- 4 stuks kalfs (of varken) ongepaneerde schnitzels
- +- 20 blaadjes salie (vers of gedroogd)
- +- 8 plakjes prosciutto of rauwe ham(genoeg om de schnitzels rondom te bedekken)
- bloem
- 1 teen knoflook (klein gesneden)
- 2,5 el kappertjes
- 40 gr ongezouten roomboter
- 2 bakjes cherrytomaten (AH)
- 65 ml witte wijn
- 2 handjes spinazie
- 1 limoen/citroen

Sla het vlees wat plat. Leg wat blaadjes salie op het vlees. Wikkel de prosciutto er om heen. Leg wat bloem op de werkplaats en breng die op smaak met wat zout en peper. Haal dan het vlees erdoor en klop het overtollige bloem er af.

Verwarm een pan met wat olie. Leg alle andere ingredienten alvast klaar voor gebruik, want het volgende stuk gaat snel. Leg het vlees in de pan, met de saliekant naar beneden. Voeg de knoflook, kappertjes en boter toe. Als de boter bruist, de cherrytomaten toevoegen en het vlees omdraaien. Laat dit 2 a 3 minuten verder koken. Haal dan het vlees eruit en houdt het warm (op een warm bord en aluminiumfolie).
Voeg een scheut witte wijn toe (dit hoef je niet af te meten, 65 ml is een indicatie). Plet met een vork de helft van de tomaten om een saus te maken. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht met een partje limoen of citroen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten