vrijdag 25 november 2011

Rogan josh vegetarische curry van Jamie Oliver

Een super makkelijk en snel gerecht van Jamie Oliver! Dit recept komt uit zijn 30-minutes kookboek en is ook echt binnen 30 minuten te maken. De curry is net zo makkelijk te maken voor 2 mensen als voor 8, dus altijd te gebruiken. Deze curry is weliswaar vegetarisch met pompoen, bloemkool en kikkererwten maar voor de echte vleeseters kan je ook vlees toevoegen zoals kip. Jamie serveert bij deze curry een salade van wortel, maar ik heb er een frisse, makkelijke tomatensalade bij geserveerd. Het volledige recept voor de curry, de tomatensalade en de rijst hieronder is voor 4 personen.

Rogan Josh
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 spaanse peper
- 1 bosje koriander
- 1/2 pompoen (gewoon of flespompoen, mijn AH had alleen de gewone dus die heb ik gebruikt)
- 1 kleine bloemkool
- 1 blik kikkererwten (400 gr)
- 1/2 pot rogan josh (Pataks)

Begin met de ui in stukjes te snijden. Zet een pan op het vuur (er moet een deksel op kunnen) en bak hier langzaam de ui glazig in. Snijdt ondertussen de pompoen in blokjes van 2cm en de bloemkool in hetzelfde formaat. Als je vlees toe wilt voegen in dit recept, moet je die hier toevoegen. Doe de pompoen in de pan en bak aan. Schenk een klein scheutje water er bij. Voeg na 3 minuten de bloemkool toe en weer wat water. Hak ondertussen de rode peper, de helft van de koriander(het onderste gedeelte, dus de steeltjes en een deel van de blaadjes) en knoflook klein en voeg toe. Meng dan de rogan josh er door en roer goed door. Voeg de kikkererwten toe (inclusief het vocht), nog wat meer water en laat op matig/hoog vuur doorkoken met de deksel op de pan. Blijf kleine beetje water toevoegen zodat ze curry niet te droog wordt en zo kan aanbranden. De curry is klaar als de pompoen en bloemkool makkelijk door te snijden zijn.

Voor de bijgerechten
- rijst
- 4 kruidnagels

- 4 tomaten
- 1/2 rode peper
- koriander (wat je over hebt van de curry)
- limoensap
- olie

Breng in een grote pan water aan de kook, voeg dan zout en de kruidnagels toe. Spoel de rijst goed schoon (zo spoel je de zetmeel weg, waardoor de rijst minder plakkerig is) en giet in de pan kokend water. Als de rijstkorrels door de pan gaan bewegen, moet je de rijst nog 5 minuten laten koken. Laat de rijst dan uitlekken in een vergiet of zeef. Giet 2,5 cm water in de pan, zet hem op het vuur en breng aan de kook. Zet het vergiet op de pan, draai het vuur laag en dek af met een stuk folie of een deksel.Laat de rijst op die manier 8 minuten stomen.
Voor de tomaten, snijdt je de tomaten in kleine stukjes. Snijdt de peper in stukjes en vijzel deze samen met de olie en scheutje limoensap. Meng dat door de tomaten. Voeg dan nog de klein gesneden koriander toe en roer alles goed door.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dank je Sophie zocht dit recept van Jamie Oliver kon het niet vinden
    maar nu kan ik het toch maken bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een recept met een pot curry? Zet het dan niet online...

    BeantwoordenVerwijderen