maandag 9 juli 2012

Cypriotische kip

Jawel, weer een Jamie Oliver receptje! Deze keer een zomers Grieks gerecht, een gevulde kipfilet. Gemakkelijk te maken, maar toch erg lekker en het ziet er indrukwekkend uit. Ik denk dat ik deze een keertje uit Jamie's 30 minuten heb gehaald, dus ook snel klaar. Jamie Oliver serveert het met pita-broodjes, maar ik vond het lekkerder met een frisse salade en wat krokante aardappels.

Cypriotische kip
2 a 3 personen

2 a 3 zongedroogde tomaten
klein handje peterselie
klein handje basilicum
1/2 citroen
1/2 pakje feta
1 tn knoflook, geperst
2 kipfilets
keukentouw
Snijdt de gedroogde tomaten, peterselie en basilicum(gewoon met steeltje) fijn. Voeg wat citroenrasp, feta, knoflook, peper en zout toe aan het mengsel en hak alles samen fijn. Als het nodig is, sla de kip wat platter met bijv een steelpan. Vul de kip met het fetamengsel en bindt dicht met wat keukentouw. Warm de pan op met wat olijfolie en voeg de kip toe. Maak ondertussen een cartouche (rondje van bakpapier om op de kipfilets te leggen, even groot als de pan). Draai de kip om, maak de cartouche vochtig en leg hem op de kip. Wacht tot de kip gaar is (+- 10 minuten) en haal hem uit de pan. Voeg citroensap toe aan de pan en draai de pan rond zodat het citroensap alle sappen opppakt. Giet het sap over de kip als saus. Serveer met wat basilicum.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten