maandag 9 juli 2012

Eton Mess met een twist!

Eton mess; een klassiekertje met aardbeien, schuimpjes en slagroom. Extra lekker nu de aardbeien in overvloed zijn! Binnen 10 minuten heb je een ontzettend lekker nagerecht op tafel staan. De twist in dit dessert is de toevoeging van balsamico azijn, gin/vodka en yoghurt. De ingrediĆ«nten geven net een lekkerder, specialer gerecht. De schuimpjes kan je zo kopen in de winkel of zelf maken. Ik ben zelf voorstander van de eigen gemaakte meringues, omdat het zo makkelijk is om te maken en omdat de meringues in de winkel vaak zo zoet zijn. Als je echt geen tijd hebt, koop dan die van de V&D en niet die van de supermarkt (te veel suiker).

De schuimpjes
2 eiwitten
snufje zout
80 gr suiker

Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf met een mixer. Voeg telkens een beetje suiker toe en mix door totdat alle suiker is opgelost (+- 7 min). Je kan testen of alle suiker weg is door een beetje eiwit tussen je vingers te wrijven. Als het goed is voel je geen kleine suikerkorrels meer. Schep de meringue in kleine hoopjes (+- 1 a 2 el) op een bakplaat met bakpapier. Verlaag de oven naar 125C en bak de meringues 2uur in de oven. Laat dan de meringues afkoelen op de bakplaat totdat ze lekker krokant zijn.

Eton Mess2 a 3 personen
1 bakje aardbeien
1 el poedersuiker
1/2 el balsamico azijn
Sap van een 1/2 sinaasappel
1 tl gin of vodka
+- 10 el Griekse yoghurt
Schuimpjes van bovenstaande recept

Verwijder de kroontjes van 3/4 van de aardbeien en snijdt ze in blokjes. Leg ze op een groot diep bord, voeg 1 el poedersuiker toe en knijp de aardbeien met je handen fijn. Voeg de balsamico, vodka en sinaasappelsap toe en roer goed door. Verkruimel de schuimpjes over de aardbeien en wat van de yoghurt verspreidt over de aardbeien. Snijdt de rest van de aardbeien in stukjes en leg ze over de eton mess.

Ja, eton mess hoort er wat chaotisch uit te zien!

Eet smakelijk!

2 opmerkingen: