donderdag 23 juni 2011

Sher Ping: Chinese gevulde broodjes

De officiele benaming van deze chinese broodjes is sher-ping-pannenkoeken, maar ik vind ze meer broodjes dan pannenkoeken. Lekker als avondeten met een lekkere salade, denk dat ze ook als kleine hapjes gemaakt kunnen worden (dat heb ik alleen nog niet geprobeerd). Dan het recept;

- 450 gr witte bloem
- 250 ml water
- 4 el zonnebloemolie
- zeezout
-400 gr half/half gehakt
- 1/2 chineze kool
- bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngehakt
- gemberwortel ter grootte van een duim, geraspt
- 4 lenteuitjes, fijngehakt
- szechuanpeper (of peper en chilipeper)
Voor erbij : zoete/hete chilisaus, sojasaus, limoenpartjes.

Roer voor het deeg de bloem, water, olie en wat zout door elkaar en kneed het tot een bal met de hand. Dek het af met folie en laat een paar uur rusten.
Voor de vulling meng je de rest van de ingredienten in een grote kom. Voeg een flinke snuf szechuanpeper en zout toe. Bestuif een werkvlak met bloem en verdeel het deeg in 8 stukken. Druk het deeg plat en rek wat uit elkaar, leg in het midden van elk stuk deeg wat vulling. Vouw 2 hoekjes tegenover elkaar naar het midden en vervolgens de 2 overgebleven hoeken zodat het broodje goed dicht zit. Leg de broodjes nog 20 minuten in de koelkast.
Haal de broodjes uit de koelkast. Verwarm een grote pan op middelmatig vuur, voeg een drupje olie toe. Leg de broodjes in de pan met de gevouwen kant naar onderen. Druk ze voorzichtig plat met een spatel tot ze ongeveer nog 1 cm dik zijn. Na zo'n 4 minuten zijn de broodjes mooi bruin en kan je ze keren. Druk ze aan deze kant kort aan en laat ze in de pan totdat deze kant ook goudbruin is.
Serveer met de chilisaus, soja en limoenpartjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten