zondag 19 mei 2013

Zelfgemaakte tortilla's

Super snel en makkelijk, met slecht 5 ingrediënten die je altijd wel in huis hebt! Bovendien veel lekkerder dan die voorverpakte, taaie tortilla's die je in de supermarkt koopt. Ik heb deze tortilla's gemaakt om te serveren bij de Pulled Pork. Je kan deze ook afbakken als harde taco's. Hiervoor bak je ze eerst af als normale tortilla's, die je vervolgens verder bakt in de oven. Let op dat dit afbakken gebeurd in de vorm waarin je de taco's wilt eten. Slimme tip voor het maken van een taco-bakje, is de tortilla's tussen de achterkant van een muffinvorm te zetten!

Zelfgemaakte tortilla's
8 kleintjes of 4 grote

- 220 gr bloem + extra
- 1 tl bakpoeder (niet hoog opgehoopt)
- 1/2 tl zout
- 1 el olie
- 90 ml melk

Meng de droge ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten toe en roer met een garde. Gebruik je handen als het deeg 1 geheel begint te vormen. Als het deeg blijft kleven aan je vingers, voeg je beetje bij beetje bloem toe. Blijf doorkneden en bloem toevoegen tot het deeg soepel voelt en niet meer aan je vingers blijft kleven. Plaats het deeg terug in de kom en leg er een vochtige theedoek over (of gebruik plasticfolie voor het afdekken). Laat het deeg 30 minuten rusten. Verdeel het dan in 4 of 8 bolletjes en laat deze nog 10 minuten rusten.
Rol de bolletjes uit tot dunne tortilla's. Zet een pan op hoog vuur (de pan moet echt gloeiend heet worden. Mijn ervaring is dat je dit beter met een goedkopere Ikea-pan kan doen dan met een tefal-pan). Leg 1 tortilla's in de droge pan. Na enkele seconden ontstaan er bubbels. Als de gehele tortilla van deze bubbels heeft, kan je hem omdraaien. Mocht er 1 hele grote bubbel ontstaan, kan je deze beter even lek prikken. Bak de andere kant nog 5 a 10 seconden, controleer door te kijken of de tortilla mooie bruine vlekken heeft. Bak zo alle andere tortilla's af.



Simpel toch?

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten