donderdag 28 maart 2013

Paasontbijt: Wafels met slagroom en fruit


Het paasweekend staat weer voor de deur, dus tijd voor lekkere ontbijt recepten! Deze keer heb ik wafels gemaakt, met zacht opgeklopte slagroom en fruit. Als er geen vers fruit in huis is, gebruik dan diepvries-vruchten. Zelf had ik nog wat bosbessen in de vriezer, die ik heb opgewarmd met wat poedersuiker. Zo krijg je een lekker vruchtensausje bij je wafels! Ben je nou niet in het bezit van een wafelijzer, je kan dit recept ook bakken in een pan.

Bekijk ook mijn andere ontbijt recepten voor nog meer inspiratie: Scones, shortbread en  theebrood!

Wafels
4 personen

- 225 gr bloem
- 1 tl. zout
- 70 gr kristalsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 4 eieren
- 330 ml volle melk
- vanille of scheutje vanille extract
- boter, om het wafelijzer mee in te vetten
- slagroom en fruit

Meng de droge ingrediĆ«nten (bloem, zout, suiker en bakpoeder) in een kom. Scheidt de eieren en verdeel ze over 2 kommen. Meng de eierdooiers met de melk en vanille en roer goed door met een garde. Zet ondertussen je automatische mixer aan om de eiwitten luchtig te kloppen. Ze moeten niet helemaal stijf geklopt worden, maar wel een piekje maken als je de haken er uit haalt. Terwijl de eiwitten stijf geslagen worden, meng de droge ingrediĆ«nten door het eigeel-mengsel. Voeg 2 el eiwit toe en roer die goed door het wafelmengsel. Vouw dan de rest van het eiwit rustig, in grote ronddraaiende bewegingen door het wafelmengsel. Dankzij de lucht in de eiwitten ontstaan er zo luchtige wafels.
Smeer je hete wafelijzer in met een flinke hoeveelheid boter. Als je te weinig boter hebt gebruikt komt de wafel straks niet los van het ijzer. Giet een deel van de wafelmix op het ijzer en wacht tot de wafel gaar is (zo'n 3 a 4 minuten bij mijn ijzer). Als je een pan gebruikt, gebruik een klontje boter en giet wat wafelmix in de pan. Na zo'n 2 minuten aan beide kanten is de wafel gaar.
Klop de slagroom in zachte pieken en snij het fruit in stukken. Wafels kunnen wel koud geserveerd worden, maar zijn warm het lekkerst!

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten