vrijdag 1 maart 2013

Zelf bonbons maken gevuld met karamel

Zelf bonbons is super makkelijk, maar erg leuk om te doen! Je hebt wel iets nodig waar je de bonbons in kan vormen. Daar zijn echte siliconen bonbon-vormen voor, maar je kunt ook ijsblok-vormen gebruiken zolang ze niet te groot zijn. De vulling kan je zelf verzinnen, ik heb hier karamel gebruikt die gemaakt is van gecondenseerde melk. Daarvoor moet je een blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in zacht kokend water laten staan. Let op dat het blik altijd onder water staat! Laat daarna het blikje afkoelen in het water. Er blijft dat een dikke, zoete karamel over.

Bonbons 
- 150 gr chocolade
- bonbon vulling
- siliconen vorm
- bakpapier met een raster
- trechtertje of spuitzak

Begin met het au bain marie smelten van de chocolade. Dit is de chocolade smelten in een kom boven een pan met kokend water. Door de stoom wordt de kom heet en smelt de chocolade. Vul de siliconen vorm met chocolade met een trechtertje of een spuitzak. Wacht even zodat de chocolade iets harder wordt. Draai dan de vorm om op het raster zodat kanten van de vormpjes bedekt zijn en de overige chocolade er uit loopt. Zet de vorm in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden. De vorm ziet er nu zo uit:


Haal ondertussen de extra chocolade van het bakpapier af om ze zo weer te smelten. Vul de vormpjes dat met de vulling naar keuze. Dit kan in een spuitzakje of voorzichtig met een theelepel. Giet dan de overige chocolade over de vormpjes om de bodem van de bonbons te maken. Koel ze weer in de koelkast totdat de bodem hard is geworden. Dit duurt zo'n 5 minuten. Druk de bonbons dan voorzichtig uit de vorm en haal de restjes chocolade er af.

                        



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten