dinsdag 8 oktober 2013

Risotto uit de oven


Hou je van risotto, maar heb je geen zin om een kwartier lang in een pan te moeten roeren? Dan is een recept voor jou! Deze risotto is super makkelijk om te maken en gaart rustig in de oven, terwijl jij ondertussen wat anders kan doen. Deze risotto is van Donna Hay, gemaakt met doperwten, citroen en munt, maar je zou natuurlijk dezelfde techniek kunnen gebruiken voor andere smaken risotto. Een lekker voorbeeld is oven-risotto met champignons/porcini met kipreepjes en tijm.
Dit recept is vegetarisch, maar wat ook erg lekker is, is om er wat krokant gebakken pancetta bij serveren!

Risotto met doperwten en munt
4 personen

- 180 gr diepvries doperwten
- 400 gr risotto rijst
- 1 1/4 liter groentebouillon
- 1 el citroenschil, fijngeraspt
- 40 gr boter
- 40 gr parmezaanse kaas, geraspt
- 1 handje muntblaadjes, klein gesneden
- zout en peper
- 125 gr zachte geitenkaas
(optioneel: plakjes pancetta)

Verwarm de oven voor op 200C. Doe de rijst, bouillon en citroenschil in een ruime ovenschaal (+- 3 liter). Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven. Doe de doperwten in een kom en overgiet met kokend water. Giet na 5 minuten de doperwten af. Haal dan de risotto uit de oven en voeg de doperwten, boter, parmezaanse kaas, munt, zout en peper toe. Roer een paar minuten door, totdat de risotto dik en romig is. Verdeel de geitenkaas er over. Serveer eventueel met de pancetta.

Eet smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Als er kippenbouillon ingaat kan een recept toch niet vegetarisch zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, heb het meteen aangepast. Ik heb kippenbouillon gebruikt, omdat ik geen groentebouillon in huis had dus beide kan voor de flexitariers !

    BeantwoordenVerwijderen