dinsdag 5 juli 2011

Caprese met basilicum-chiliolie

Een heerlijke klassieker van tomaat, basilicum en mozzarella. Meestal wordt de caprese aangemaakt met alleen olijfolie en wat zout en peper, maar dit recept is anders want hier zit een pittige dressing bij. Er zit 1 rode peper is, wat voor mij pittig genoeg is, maar je kan altijd meer toevoegen. Zelf eet ik dit gerecht vaak als bijgerecht, maar je kan het ook lunchen. Vanavond ga ik de caprese serveren als bijgerecht, een lekkere frisse tegenhanger van al dat vlees. Dit recept is voor 4 personen.

- 6 tomaten
- 3 bollen mozzarella
- 4 el frambozenazijn
- 2 dl olijfolie
- 1 bosje basilicum
- 3 el water
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper

Ontvel de tomaten door ze in te kruizen, dan 20 sec. in kokend water te leggen. Leg ze dan 10 sec. in ijskoud water en haal het vel eraf. (Heb je een luie dag, kan je het vel er ook op laten zitten) Snijdt ze in plakken en leg ze op een schaal. Besprenkel ze met de frambozenazijn, peper, zout en 50 a 100 ml olijfolie. Dek ze af met folie en laat 15 min. intrekken. Snijdt de mozzarella in plakjes. Leg de tomaat en mozzarella om en om neer op een bord (of maak er een mooi stapeltje van).

Voor de olie : Snijdt de knoflook en rode peper in grove stukken. Bak met de knoflook in wat olie en voeg dan de rode peper toe. Bak vervolgens de basilicumblaadjes heel even mee. Voeg het water toe en laat dat op een laag vuur verdampen. Doe het mengsel in een blender, giet 150 ml olijfolie erbij. Meng alles door elkaar en giet over de tomaat-mozarella. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten