dinsdag 3 maart 2015

Back to basics: Kaneel cake

Ik ben begonnen met een nieuwe zoektocht, namelijk naar de beste bakbasics! Je kan eindeloos variëren met cake, muffins, en nog heel veel meer lekkere baksels, maar hiervoor heb je eerst goede basisrecepten nodig. Na een meerdere testrondes (te zoet, droog, stevig, enzovoorts, enzovoorts) kwam dit recept als winnaar uit de strijd!

Dit recept voor kaneel cake is makkelijk om te maken, maar smaakt fantastisch en ziet er erg mooi uit! Dit recept is gebaseerd op een Amish recept, dus het is zo gemakkelijk dat je geen mixer nodig hebt. Dit kan natuurlijk wel (want ja, het scheelt je wat tijd), maar mijn poging met een gewone houten spatel werkte ook prima.

Voor een mooi golf effect kan het beslag in meerdere lagen verdelen en tussen deze lagen het kaneelsuiker verdelen. Als al het beslag in het cakeblik zit, roer je hierna met een mes of satéprikker een paar keer door het beslag heen om een mooie kaneel golfen als je de cake snijdt!



Kaneel cake
8 - 10 personen
- 115 gr boter, zacht
- 160 gr suiker
- 2 eieren
- 210 ml karnemelk
- 270 gr bloem
- 1 tl baking soda

Suiker mengsel
- 40 gr lichtbruine suiker
- 1 flinke tl kaneel

Verwarm de oven voor op 175C. Mix de zachte boter met de suiker.Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg dan de melk, bloem en baking soda toe aan het mengsel en roer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Vet een cakeblik in en giet 1/3 deel van het beslag in het blik en verdeel hier 1/3 deel van het kaneelsuiker over. Herhaal dit nog 2 keer zodat het beslag en suiker op zijn. Bak de cake zo'n 40-45 minuten af in de oven. Laat even afkoelen en serveer op traditionele wijze met boter of , wat mijn persoonlijke voorkeur heeft, met slagroom!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten