woensdag 18 maart 2015

Back to Basics: Gekaramelliseerde ui


Tijd voor nog een back to basics recept! Deze keer is het gekaramelliseerde ui, heerlijk bij een stukje vlees, door de pastasaus, in een quiche, oftewel lekker bij allerlei gerechten.

Het is een erg gemakkelijk recept, bestaande uit maar 2 a 3 ingrediƫnten, maar het lastige aan dit recept is dat het een erg traag recept is. Geduld is een schone zaak is zeker waar voor de recept, want als je te snel probeert te bakken zal je ui minder goed karameliseren of zelfs aanbranden!






Gekaramelliseerde ui
3 a 4 personen

- 2 uien
- klontje boter
- suiker (optioneel)



Na 5 en na 20 minuten 


Ik heb een rode en een bruine ui gebruikt omdat het toevallig zo uit kwam, maar beide uien werken prima!










Snijd de uien klein. Verwarm de pan voor op medium hitte en smelt de boter. Voeg de uien toe en bak de uien 5 minuten aan terwijl je constant blijft roeren. Draai dan het vuur naar laag of medium/laag en begin met karamelliseren! Roer elke 3 tot 5 minuten in de pan zodat de uien niet verbranden en langzaam van kleur veranderen. Doe dit zo'n 40 minuten of totdat de uien er gekaramelliseerd uit zien. Je kan suiker toevoegen na zo'n 30 minuten voor een meer kleverige uiencompote.

Na 30 minuten zijn de uien bijna klaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten