dinsdag 20 augustus 2013

De makkelijkste lemoncurd!

Lemoncurd kan je op verschillende manieren maken, maar deze manier gaat altijd goed! Het is makkelijk en snel om te maken. Je kan de curd zelf nog wat meer citroenig maken, door extra citroen toe te voegen. Het is ook mogelijk om de citroenen te vervangen voor limoenen, om een lime curd te maken. Zorg er wel voor dat er evenveel sap is, dus gebruik zo'n 4 limoenen. Bewaar de curd in een weckpotje of een ander afgesloten pot. Curd kan je voor van alles gebruiken, bijvoorbeeld voor in cupcakeslimoncello semifreddo of citroen meringue taart.

Lemoncurd
8 personen

- 2 citroenen, rasp en sap
- 2 eieren
- 150 gr kristalsuiker
- 100 gr koelkast-koude boter, in blokjes
- 1 flinke el maizena

Schenk het sap met rasp van de 2 citroenen toe aan een steelpan. Roer de maizena erdoor, zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan beide eieren toe en roer goed door met een garde. En daarna de suiker en blokjes boter. Zet het vuur zachtjes aan en blijf goed roeren met de garde. Als de curd dikker wordt, kan je omwisselen naar een houten lepel zodat alles goed opgenomen wordt in de curd. Als de curd zo'n minuut zachtjes heeft gekookt. Om te controleren of de curd klaar is, zou er een duidelijke lijn moeten ontstaan wanneer je met je vinger een lijn over de achterkant van de houten lepel trekt zoals in onderstaande foto.


Gebruik direct of bewaar nog een paar dagen in de koelkast. Let wel op dat de curd volledig is afgekoeld voordat je er vershoudfolie over spant als je deze wilt bewaren in de koelkast, want dan kan er een dun vlies ontstaan (zoals bij warme melk).

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten