dinsdag 29 januari 2013

Pepermunt-chocolade koekjes met Candy Canes!



Typisch Amerikaans (en ook steeds meer Nederlands) kerstsnoepgoed en decoratie, de candy cane! Meestal zijn ze rood met wit gestreept, maar ze zijn in allerlei kleuren en smaken te verkrijgen. Elk jaar hang ik ze weer in de kerstboom. Aangezien kerst weer voorbij is,  leek het mij een leuk idee om koekjes te maken met deze gebroken pepermunt-canes! Voor dat extra winterse gevoel rol ik de koekjes door poedersuiker vlak voordat ze de oven in gaan, zodat ze 'gekraakt' zijn als ze klaar zijn.  Lekker gecombineerd met chocolade! Zelf gebruik ik 3 candy canes voor in de koekjes zodat ze lekker pepermuntig worden, maar voor een meer chocolade smaak gebruik je er 2.

Candy canes zijn in veel verschillende smaakjes te verkrijgen, dus let op dat het met pepermuntsmaak is!



Candy Cane-chocolade koekjes
ca. 12 stuks

- 60 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 90 gr kristalsuiker
- 75 gr pure chocolade
- 2 a 3 candy canes
- 25 gr boter
- poedersuiker



Verwarm de oven voor op 175C. Smelt de chocolade met de boter au bain marie en laat wat afkoelen. Door de boter wordt het een glimmende, dikkige chocolademengsel (zie de foto hierboven). Vijzel de candy canes tot poeder. Mix dan het ei schuimig met de suiker. Voeg het bakmeel, chocolade en de candy cane-poeder toe. Roer met een pannenlikker of pollepel alles door elkaar. Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast om steviger te worden, want anders wordt het lastig om er bolletjes van te draaien.


Bedek de bakplaat met bakpapier. Rol 12 bolletjes van het chocolade-pepermuntmengsel en rol ze door de poedersuiker. Zoals te zien op de foto moeten ze goed bedekt zijn met de poedersuiker, zodat ze er straks mooi 'gekraakt' uit zien. Zet ze 8 a 10 minuten in de oven. Ze horen er nog wat zacht uit te zien, zodat ze lekker zacht van binnen zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat.





Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten