dinsdag 17 januari 2012

Appel-bramen crumble

Dit is zeker een van de makkelijkste nagerechten dat ik ken en het smaakt fantastisch. Het voorbereiden en stapelen kost maximaal 10 minuten, daarna nog een half uurtje in de oven en klaar! Bovendien kan je deze crumble ook invriezen, zodat je altijd een lekker dessert hebt. Zet de crumble dan voordat je hem af gaat bakken al in de oven, bedekt met folie. Als je de crumble dan wilt gebruiken, zet hem dan rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven voor zo'n 45 minuten (of totdat de bramen naar boven komen).
En om even lekker sentimenteel te doen, dit recept heb ik van mijn moeder gekregen en elke keer dat ik hem maak denk ik aan vroeger. Dus voor alle moeders met jonge kinderen, dit recept kan je gemakkelijk samen maken! Dit recept is genoeg voor 6 personen (of 2 + 2x2persoons invriezen)

- 1 kg appels (bv. goudreinet)
- 250 gr. bramen (vers of diepvries, dan 30 minuten op kamertemperatuur laten ontdooien)
- 3 a 4 el custardpoeder
- suiker
- 150 gr bloem
- 100 gr + 1 el suiker
- 100 gr koude boter
- 1 zakje vanillesuiker
- ong. 1/2 tl kaneel
- 1 potje geschaafde amandelen

Warm de oven voor op 175C. Schil alle appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in grove stukken. Vet een ovenschaal in met boter. Leg onderin de schaal de bramen en strooi er 2 a 3 el custard over. Leg dan de appels er boven op en bestrooi die met 1 el custardpoeder en 1 el suiker.
Maak dan de crumble. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel. Snijd de koude boter in stukjes en voeg dat toe aan het bloemmengsel. Maak de crumble door met je vingertoppen de boter door de bloem te werken. Strooi de crumble dan over de appels en leg de geschaafde amandelen er op.
Zet de crumble zo'n 20 - 25 minuten in de oven, totdat de bramen naar boven komen maar de appels nog wat stevigheid hebben. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten