Limoncello semifreddo
8-10 personen- 1 citroen, rasp en sap
- 2 el kristalsuiker
- 80 ml limoncello
- 325 gr lemoncurd
- 250 gr roomkaas (ik gebruik philadelphia)
- 250 gr mascarpone
- +- 24 lange vingers
Meng de citroenrasp, sap, suiker en Limoncello. Klop in een andere kom de roomkaas met de lemoncurd door elkaar. Klop vervolgens de mascarpone er door. Bekleed een 1 liter-cakevorm met plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie ruim over de randen heen hangt, deze moet je straks op de bovenkant van de semifreddo leggen. Doop 8 lange vingers in het limoncello-mengsel en leg ze op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaas-mengsel. Herhaal de lange vingers en roomkaas en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie er over en zet de semifreddo de hele nacht of minimaal 6 uur in de diepvries om op te stijven. Haal de semifreddo 30 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten