dinsdag 20 augustus 2013

Limoncello semifreddo

Lekker voor in de zomer, met een hele frisse smaak. Een semifreddo lijkt op ijs, alleen blijft het iets zachter. Lemoncurd is iets lastiger te vinden, maar de grotere supermarkten van Albert Heijn of Jumbo hebben het steeds vaker. Voor de mensen die ook het in hoge noorden wonen, een potje lemoncurd is te koop bij de Leuk&Lekker in de Grote Kromme Elleboog. Je kan de curd ook vrij gemakkelijk zelf maken. Daarvoor gebruik ik altijd mijn lemoncurd recept.



Limoncello semifreddo
8-10 personen

- 1 citroen, rasp en sap
- 2 el kristalsuiker
- 80 ml limoncello
- 325 gr lemoncurd
- 250 gr roomkaas (ik gebruik philadelphia)
- 250 gr mascarpone
- +- 24 lange vingers

Meng de citroenrasp, sap, suiker en Limoncello. Klop in een andere kom de roomkaas met de lemoncurd door elkaar. Klop vervolgens de mascarpone er door. Bekleed een 1 liter-cakevorm met plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie ruim over de randen heen hangt, deze moet je straks op de bovenkant van de semifreddo leggen. Doop 8 lange vingers in het limoncello-mengsel en leg ze op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaas-mengsel. Herhaal de lange vingers en roomkaas en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie er over en zet de semifreddo de hele nacht of minimaal 6 uur in de diepvries om op te stijven. Haal de semifreddo 30 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten