dinsdag 20 augustus 2013

Citroen meringue taart

Erg makkelijk om te maken, maar het ziet er altijd indrukwekkend uit! Je kan zelf kiezen in wat voor vorm je de meringue wilt pipen op de curd. Gebruik een gasbrander om de meringue te bruinen. Heb je geen gasbrander in je bezit, zou je de taart ook heel kort in onder een hele hete grill kunnen zetten. Persoonlijk zou ik gewoon een gasbrandertje kopen, ze zijn echt niet duur (zelfs te koop bij de xenos) en de oven-manier werkt toch minder goed.
Je kan zelf kiezen welke koekjes je als bodem wilt gebruiken. Zelf gebruik ik vaak bastogne of digestives, maar je zou van alles kunnen gebruiken.



Citroen meringue taart
8 personen

- 150 gr koekjes
- 50 gr boter, gesmolten
- 1 lemon curd recept
-  3 eiwitten
- 120 gr suiker

Breek alle koekjes in kleine stukjes, met een deegroller of foodprocessor. Roer de gesmolten boter door de koekjes en verdeel deze over de taartvorm (20 cm). Giet dan de (warm of koude) lemon curd over de koekjes. Laat de taart opstijven in de koelkast. Als de curd warm was, duurt dit een paar uur.
Maak dan de meringue. Voeg suiker en 130 ml water toe aan een steelpan. Als de suiker 114C is, zet de mixer zo hard mogelijk om de eiwitten stijf te kloppen. Als de suiker 118C is, zet je de mixer op de middelste stand en voeg je de suikersiroop in een langzaam en voorzichtig (super heet!) toe aan de draaiende mixer. Laat de mixer doordraaien totdat de meringue koud aanvoelt. De meringue is nu stijf en glimmend. Het makkelijkst is een spuitzak te vullen met de meringue en deze over de lemon curd te pipen. Gebruik de gasbrander om de meringue te toasten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten