Traditionele chocolademousse moet een hele nacht in de koelkast opstijven, maar wat nou als je er nu zin in hebt? Voor dit soort lastige situaties komt dit recept goed van pas. En het klinkt misschien vreemd, chocolademousse met marshmallows, maar deze combinatie zorgt voor een snelle en lekkere chocolademousse. Bovendien zitten er geen rauwe eieren in, wat toch een fijne meevaller is.
Mijn ervaring is dat deze mousse het lekkerst is vlak nadat hij gemaakt is en daarna steviger wordt. Dit is de volgende dag zeker nog lekker ook al is het chocolademengsel iets te stevig om nog mousse genoemd te kunnen worden, maar ik zou hem zeker niet te lang van te voren bereiden. Gelukkig is de bereiding snel, dus meer reden om last minute te beginnen!
Snelle chocolademousse met marshmallows
6-8 personen
- 150 gr marshmallows, mini's of kleiner geknipt
- 50 gr boter, in stukken
- 250 gr pure chocolade, in kleine stukken
- 60 ml kokend water
- 285 ml room
- vanille, vers of extract
Voeg de marshmallows, boter, chocolade en water toe aan een sauspan en zet deze op laag vuur. Roer af en toe door tot een homogeen mengsel. Laat dit afkoelen. Let op, deze chocolademix heeft de neiging om tijdens het afkoelen te splitten, dus roer af en toe door! Dit versnelt ook het afkoelproces. Mix dan de slagroom lobbig met de vanille en sla deze voorzichtig door het chocolade mengsel heen. Verdeel de mousse over verschillende bakjes en laat zo'n 15 minuten afkoelen in de koelkast.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten