Bonbons
- 150 gr chocolade
- bonbon vulling
- siliconen vorm
- bakpapier met een raster
- trechtertje of spuitzak
Begin met het au bain marie smelten van de chocolade. Dit is de chocolade smelten in een kom boven een pan met kokend water. Door de stoom wordt de kom heet en smelt de chocolade. Vul de siliconen vorm met chocolade met een trechtertje of een spuitzak. Wacht even zodat de chocolade iets harder wordt. Draai dan de vorm om op het raster zodat kanten van de vormpjes bedekt zijn en de overige chocolade er uit loopt. Zet de vorm in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden. De vorm ziet er nu zo uit:
Haal ondertussen de extra chocolade van het bakpapier af om ze zo weer te smelten. Vul de vormpjes dat met de vulling naar keuze. Dit kan in een spuitzakje of voorzichtig met een theelepel. Giet dan de overige chocolade over de vormpjes om de bodem van de bonbons te maken. Koel ze weer in de koelkast totdat de bodem hard is geworden. Dit duurt zo'n 5 minuten. Druk de bonbons dan voorzichtig uit de vorm en haal de restjes chocolade er af.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten